Referat: AIF Barrikaden - Husie IF

Det var länge helt oklart om det skulle bli någon match. Ösregn och en helt övergiven Heleneholmsanläggning. Inga spelare på någon plan, inga vaktmästare, låsta omklädningsrum och inga besked om det möjligen skulle bli förbud mot spel
på planen. Långt om länge kom dock vaktmästaren som kunde konstatera att planen trots allt regnande var minst lika bra som tidigare och gav klartecken för spel.

Startelva: Raffa - Micke N, Micke J, Alex, Tobbe - Marck, Henke, Fredrik S, Oliver - Kristoffer och Sosa

Avbytare var Martin som kom in som mittback efter 56 min (Marck ut, Henke höger yttermittfältare och Micke J innermittfältare), Andy som kom in efter 79 min på topp (Sosa ut) och Stefan som kom in istället för Oliver på vänster yttermittfält de 5 sista minuterna.

De hade ett rätt klart spel- och fr.a. chansövertag med vinden i ryggen i 1:a halvlek. Medvinden i kombination med den våta planen gjorde dock att bollarna stack ifrån deras anfallare när de kom ensamma med Raffa som mycket vaket rusade ut och hann före deras anfallare i stort sett varje gång vid dessa situationer. Han gjorde också någon fin räddning framför fötterna på fri spelare.

Trots Husies övertag lyckades vi hålla dem stången målmässigt i nästan hela den första halvleken. De gjorde 0-1 i den 18:e min men sen blev det inte mer förrän i de absoluta slutminuterna då vi i 43:e och 45:e min släppte in 2 mål som kändes väldigt onödiga. 0-3 i paus alltså och mentalt väldigt tufft naturligtvis.

I 2:a halvlek fick vi med vindens hjälp betydligt mer att säga till om spelmässigt.
Vi skapade dock i stort sett ingenting framåt medan de även fortsättningsvis skapade en hel del fina chanser. Raffa var fortsatt alert och kunde avvärja ett par bra chanser.

I 70:e min gjorde de 0-4 på straff och 7 min senare också 0-5. Vi skulle dock få ett tröstmål. Efter en hörna kunde Kristoffer i en rörig situation få in bollen.

En välmotiverad seger för Husie men om vi lyckats hålla 0-1 i paus kunde vi nog med vinden i ryggen och bättre självförtroende kunnat ge dem en match. Den största skillnaden mellan lagen var att de över lag var mycket löpstarkare än vi - de var både snabbare och orkade jobba mer i båda riktningarna.

Lite statistik (våra siffror först): Hörnor 2-4, skott på mål 3-11, skott utanför 6-6

Slutligen: Domaren gav oss en stor eloge för att vi hade så bra disciplin och aldrig gnällde på vare sig domare eller med- och motspelare trots de stora förlustsiffrorna.